Hver måned velger vi i Springbrettet ut en bedrift i Bergen, som vi blir bedre kjent med for at du skal få et innblikk i hva bedriften jobber med og hvordan de rekrutterer. Denne måneden har vi valgt ut SRF som månedenes bedrift.

Salgs- og Reklameforeningen i Bergen er en interesseorganisasjon innenfor fagfelt knyttet til markedsføring. Hvert år arrangerer de omkring 25 arrangementer, som byr på faglig påfyll, nettverking og relasjonsbygging for både bedrifter og studenter. Arrangementene har ulike former, og varierer fra å være fagfrokoster, kurs, kåringer, konferanser, minglekvelder og forum. Nylig holdtes Bergen Markedssymposium, og neste uke arrangeres SRF KUBEN. I dag har SRF omkring 300 bedriftsmedlemmer, som blant annet DNB, Adams Matkasse, Skyss, BIR og TV2. Vi i Springbrettet har snakket med daglig leder Mariell Sæternes, for å høre mer om SRF og deres arbeid. 

Hva er deres største arrangement?

Vårt største arrangement er Bergen Markedssymposium. Enn så lenge hvert fall, det ligger en ny konferanse i kortene allerede før sommeren, men denne har vi ikke lansert ennå. Men det blir store greier!

Bergen Markedssymposium tar sted hvert år i februar, hvor vi inviterer til en hel dag med foredrag som har relevans for alle som er interessert i markedsføring. Vi har 14 markedssymposier bak oss, med flere i vente. Vi byr på foredrag med nasjonale og internasjonale foredragsholdere som har markert seg spesielt innenfor sitt fagfelt. Temaene varierer fra år til år.

Markedsføringsverden endrer seg raskt og kampen om å være i front blir stadig tøffere. Gjennom engasjerende foredragsholdere gir Markedssymposiet faginnsikt, caser, trender og tips man kan ta med seg tilbake til kontoret eller skolebenken.

Hva er deres neste arrangement?

SRF KUBEN, vår egne årlige prisutdeling. Konkurransen, som tidligere het «Den Gyldne Hane», har nå skiftet navn til «SRF KUBEN». SRF kårer hvert år de beste kreative arbeidene som er laget i Bergensområdet. Konkurransen høster stor prestisje blant reklamebyråene i Bergen og har vært medvirkende til en generell kvalitetsheving av arbeid som produseres. SRF KUBEN skal bidra til utvikling og inspirasjon for mennesker som jobber med markedsføring og reklame.

Konkurransen gjennomføres hvert år i mars og det konkurreres i 15 kategorier. Neste prisutdeling er 10. mars – og vi gleder oss stort. Aldri før har så mange byråer levert inn arbeider. Ønsker du å finne ut mer om KUBEN, eller ønsker å delta, kan du lese mer HER.

Årets Unge Selgerforbilde

I samarbeid med Kelly Services kårer SRF "Årets Unge Selgerforbilde" hver høst under Salgssymposiet. I høst ble Viktoria Halstensen tildelt prisen, samt en pengepremie for å kunne utvikle sine selgerferdigheter. Denne prisen bidrar med å fremme viktigheten i salgsyrket.

Hvilke studieretninger er SRF-arrangementene relevante for?

SRF-arrangementene er relevante for veldig mange; alle som studerer noe innen markedsføring, salg, kommunikasjon, ledelse, reklame, salg og alt som har med digitale flater å gjøre. Kanskje disse retningene spesielt. Men nå har verden endret seg ganske mye de siste årene og de aller fleste bedrifter i dag har en tilknytning til markedsføring og salg, og dermed passer arrangementene våre for veldig mange flere enn bare de som studerer innenfor disse retningene.

Kan studenter bli medlem i SRF?

Ja, vi har egne medlemspriser for studenter. Ikke bare byr vi på mange faglige arrangementer, men over 300 bedrifter i Bergensområdet er medlem i SRF, så nettverket er stor. Kanskje møter studentene sin fremtidige arbeidsgiver på våre arrangement?

 

Skrevet av Kornelia Minsaas
Foto hentet fra SRF