GDK - Gjør deg klar!

Hvordan blir du lagt merke til av potensielle arbeidsgivere? Hva skal til for å overbevise på intervju? Og hvordan oppnå en selvsikker fremtoning?

Dette er noe av det Springbrettet ønsker å gi deg svaret på når det er duket for Gjør-Deg-Klar (GDK) den 10. Oktober i Egget på Studentsenteret.

– Gjør-Deg-Klar er forhåndsarrangementet til Karrieredagen 2017. Her vil ulike foredragsholdere kunne tilby tips og råd. Disse kan være nyttige å ha i mente når du møter bedrifter på stand den 17. oktober i Grieghallen.

Det sier Ole Andreas Dalsbø. Han er medlem av Prosjektgruppen, og har ansvar for kommunikasjonen mellom Springbrettet og bedrifter. Målet til Dalsbø har vært å få inn noen av de større bedriftene i Bergen som foredragsholdere.

 

Aktuelt for flere studieretninger

– Tidligere har vi satset på bedrifter knyttet til økonomi og administrasjon. I år ønsker vi å nå ut til flere, sier Dalsbø.

Gjensidige og IT-selskapet KnowIt har takket ja til å være foredragsholdere førstkommende tirsdag. De blir også å finne på stand i Grieghallen under KD.

– Gjensidige er et av de største finanskonserna i Norge. De har mye kompetanse og er aktuelle for flere studieretninger her i Bergen. Den siste tida har vi også arbeida med å få inn selskaper som er relevante for IT-studenter. KnowIt har 1900 spesialister i Norden som skaper nye løsninger innenfor IT og merkevare, sier Dalsbø.

gdk (1).jpg

 Må utnytte tiden godt

Tredje bedriften som kommer på besøk er bemanningsbyrået Mercuri Urval.

– Selskapet arbeider i hovudssak med lederstillinger, men vet hva bedriftene på Karrieredagen ser etter. De vil kunne gi studentene ett innblikk i hvordan arbeidsgivere tenker før, under og etter en eventuell ansettelse, sier Dalsbø.

Johanne Sognefest-Haaland, frå Mercuri Urval, har selv vært leder for Karrieredagen. Det viktigeste for hun på GDK er å gjøre studentene bevisst på hvordan de kan utnytte tiden på en god måte.

– Vi skal snakke om hvordan de skal møte bedriftene og gjøre seg selv relevante. De skal lære seg å bruke tiden fornuftig. Vi er godt kjent med rekrutteringsprosessen, og vil på tirsdag inspirere studentene til å komme seg ut å treffe bedrifter. Møter som dette kan bidra til inspirasjon i form av bachelor-og masteroppgave, sier Sognefest-Haaland.

 

Mentaltrener og tankeleser

Sist men ikke minst vender Vidar Hansen tilbake på scenen etter fjorårets suksess. Han er tidligere politi, men arbeider i dag som mentaltrener og profesjonell foredragsholder. Under GDK 2016 forklarte Hansen at arbeidsgivere avgjør hvorvidt de liker kandidaten eller ikke allerede i starten av ett intervju. Hvordan du da behersker håndtrykk og utstråling gjennom holdning, gestikulering og blikk er noe av det han ønsker å gi deg svar på. Han er også kjent som en dyktig tankeleser, og har tidligere overrasket med ulike eksperiment.

Vi i Springbrettet håper du er like nysgjerrig og spent som oss! Du kan sikre deg plass i dag ved å bestille billett på https://springbrettet.ticketco.no/gjoer_deg_klar_til_karrieredagen_2017

 

Vell møtt!

 

Tekst og bilder: Gunnhild Sofie Vangsr