Denne uken arrangerte vår Prosjektgruppe "Deltidsjobbmarked" i samarbeid med SiB Karriere & Studiemestring. Dette tok sted ved Studentsenteret mandag 6. mars, og var en fin mulighet for studenter å komme i kontakt med ulike aktører fra næringslivet. Med bedrifter på stand, konkurranser, CV-hjelp og bedriftspresentasjoner i Egget, var dette en vellykket dag!

 

På stand var blant annet Skandiabanken, Bergen Kommune, Manpower, Foodora, Trainee Vest, PSS Securitas, Adecco, Centric og Nokas. De alle lyser ut deltidsstillinger, men flere ansetter også for sommerjobber, fulltidsarbeid og internships.

 

Underveis i deltidsjobbmarkedet fikk vi i Springbrettet snakket med nysgjerrige studenter som tok turen innom. De fleste er på utkikk etter deltidsjobb, men noen var også nysgjerrige på fulltidsjobb, da de snart er ferdig med bachelor og mastergrad. 

Elin Rand og Thor With fra Skandiabanken

Elin Rand og Thor With fra Skandiabanken

Ariana Miftari og Thor With

Ariana Miftari og Thor With

Ved Skandiabankens stand møtte vi Elin Rand, Thor With og Linda Johnsen. De har for tiden flere ledige deltidsstillinger på kundesenteret sitt.  Her har de omkring 40-50 studenter i arbeid allerede, men ønsker å gi muligheten til flere - både når det kommer til sommerjobber, deltidsjobber og fulltidsjobber. Når vi spør hvilke studenter de er på utkikk etter, sier de at relevante studier eller tidligere erfaring er et stort pluss. Fra før har de ansatte som studerer økonomi, jus, markedsføring, og annet.

På stand hadde Skandiabanken tatt med seg et par gullbilletter, som de delte ut til studenter som skilte seg ut fra massen. En slik billett tar studenter videre direkte til jobbintervju! Ariana Miftari var en av de heldig studentene som mottok en gullbillett. Hun går 3. året økonomi og administrasjon på Handelshøyskolen BI - Campus Bergen, og er på utkikk etter fulltidsjobb da hun er ferdigutdannet til sommeren. 

SiB Karriere & Studiemestring på stand for å veilede studenter som ønsket hjelp med CV og jobbsøknader.

SiB Karriere & Studiemestring på stand for å veilede studenter som ønsket hjelp med CV og jobbsøknader.

Oskar Nyland, markedsføringsstudent ved Handelshøyskolen BI - Campus Bergen.

Oskar Nyland, markedsføringsstudent ved Handelshøyskolen BI - Campus Bergen.

Liv Maria Lien og Karl Magnus Svenøy

Liv Maria Lien og Karl Magnus Svenøy

Vi fikk også besøk av studenter fra Handelshøyskolen BI - Campus Bergen. Markedsføringsstudent Oskar Nyland synes det var hyggelig å komme i kontakt med ulike bemanningsbyrå som Adecco og Manpower. Han tror det hadde vært kjekt med en deltidsjobb ved siden av studiene. PR-student Liv Maria Lien og eiendomsmeglingstudent Karl Magnus Svenøy stod og utforsket våre tavler med stillingsannonser - og syntes det var mye interessant å finne blant de utlyste jobbene. De fikk et godt inntrykk av Centric, Foodora og Adecco på stands.

Arild Pedersen fra Centric

Arild Pedersen fra Centric

Dan Ruben Aadland og Simen Bones fra Foodora

Dan Ruben Aadland og Simen Bones fra Foodora

Fra Centric stod Arild Pedersen og Inger Helen Sætre på stand. Centric er et IT-selskap som bistår bedrifter med IT-løsninger innen operations & development. De ansetter på både på deltid og fulltid. Studieretningen for søkere er hovedsakelig informasjonsvitenskap, og ellers en interesse for IT.  Det finnes også internshipmuligheter både hos Centric og deres kunder, og Pedersen forteller at de allerede har hatt markedsføringsstudenter som interns.

Ståle Dysvik og Veslemøy Selvik fra Manpower.

Ståle Dysvik og Veslemøy Selvik fra Manpower.

En annen gøyal aktør på stand var Foodora, som har vokst seg svært stor i Bergen siden sin oppstart i november. På fire måneder har de ansatt hele 63 personer, og de fortsetter å ansette. Deltidsjobben hos Foodora går i matleveranse via sykkel.

Fra Manpower var Ståle Dysvik og Veslemøy Selvik på stand. De lyser ut flere deltidsjobber på kundesenter innen bank, finans og forsikring, men også vikariater innenfor pedagogikk; barnehage og skole. Manpower samarbeider med Bergen Kommune om flere stillinger. Her er alle studenter egnet til å søke, da alle står likt, uansett bakgrunn og studie. Bemanningsbyrået lyser også ut flere sommerjobber, med videre muligheter for deltid. I dag har Manpower over 100 studenter i deltidsstillinger.

Anup Saha i samtale med Adecco

Anup Saha i samtale med Adecco

NHH-studenten Anup Saha likte deltidsjobbmarkedet godt, og fikk snakket med mange interessante bedrifter som blant annet Adecco. Han tar master i økonomi og administrasjon ved NHH, og er på utkikk etter en relevant deltidsjobb. Han syntes det var kjekt å få visittkort og muligheten til å sende CV med åpen søknad. 

 

Bak Saha stod PSS Securitas på stand, som også lyste ut flere deltids- og sommerjobber. Her kreves vekterkurs trinn 1 - noe de selv tilbyr. PSS Securitas leverer mest av sikkerhetstjenester i helgene og om sommeren, da det er flere store arrangementer på gang. Derfor liker de å ansette studenter, som er tilgjengelige og fleksible arbeidere. Kanskje er det du som jobber som vekter under Bergensfest på Koengen i sommer..?

Helene Olsen fra Springbrettet og BI-student Andreea Træet

Helene Olsen fra Springbrettet og BI-student Andreea Træet

Tobias Neraas, leder i Springbrettets Prosjektgruppe

Tobias Neraas, leder i Springbrettets Prosjektgruppe

Vi kåret også en vinner av vår Facebook-konkurranse, som stakk avgårde med et byGAVEKORT med en verdi på 800 kroner. Den heldige vinneren ble BI-studenten Andreea Træet, som møtte opp veldig fornøyd på Deltidsjobbmarkedet vårt.

Leder av Prosjektgruppen, Tobias Neraas, sier ved arrangementets slutt: "Jeg er strålende fornøyd med arrangementet og samarbeidet vi har hatt med alle bedriftene. I tillegg var det mange studenter som fikk tips og triks til sin egen CV av SiB karriere og studiemestring. Det kom litt færre studenter enn vi hadde håpet på, men alt i alt er jeg godt fornøyd!"

 

Skrevet av Kornelia Minsaas
Foto av Johanne Hagelin og Kornelia Minsaas