GDK: Gjør-Deg-Klar for Karrieredagen!

Den 4. oktober arrangerte Springbrettet ”GDK”, nemlig ”Gjør-Deg-Klar for Karrieredagen”, i Egget på Studentsenteret. Arrangementet ble holdt i samarbeid med SiB karriere og studiemestring, Frontica og Astrea. Her fikk de oppmøtte studentene og Springbretterne gode tips om hvordan man skal gå fram for å bli lagt merke til av potensielle arbeidsgivere, kunnskap om hvordan man skal overbevise på intervju, en artig innføring i elementer psykologi og selvsikker fremtoning og generelt gode råd for å få det meste ut av Karrieredagen.

Håper studentene tar med seg like mange visittkort som godteri fra stands på KD16

Førstemann ut på talerstolen var Evelyn Jordahl fra SiB karriere og studiemestring, som ønsket de mange fremmøtte velkommen! Etter en rask gjennomgang av hva som ville skje på Karrieredagen, holdt hun et foredrag om verdien av å bygge nettverk, og å utnytte Karrieredagen til det fulle. Hun la vekt på at Karrieredagen er en av de fremste plassene for å bygge relasjoner til næringslivet, og hun håpet at studentene ville ta med seg like mange visittkort så vel som godteri fra standene de besøkte. Ønsker du en veiledningssamtale med Jordahl, kan du besøke henne på SiB karriere og studiemestring i 3. etasje på Studentsenteret.

Ariel Santos fra Frontica var nestemann ut til å holde foredrag. Med sin lange erfaring som rekrutteringsansvarlig kunne han vise til en bred kunnskap om rekrutteringsprosesser og fremgangsmåter for å få drømmejobben. Han la vekt på at det kan være smart å ta kontakt med bedriften man søker jobb hos på forhånd via telefon, og at man bør ta kontakt med de bedriftene man snakket med og fikk visittkort fra på Karrieredagen i ettertid. Det viktigste man kan gjøre for å skille seg ut fra andre jobbsøkere er ifølge Santos å stille spørsmål om jobbannonsen til ansvarlig rekrutterer i forkant av søknad, finne ut så mye du kan om bedriften og å ha en god Linkedin profil å vise til. 

5 gode tips fra santos for å skape en god linkedin profil:

  1. Profilbilde

  2. Sammendrag av dine verdier

  3. Avsnitt om deg

  4. Minst 3 (sommer)jobber

  5. Minst 50 forbindelser. Vær kynisk, og velg relevante forbindelser!

Under pausen med kaffe og boller snakket vi med Selin Mari (21) som studerer kinesisk.
- Ettersom mitt fagfelt er veldig snevert, føler jeg at jeg vil ha stort utbytte av Karrieredagen. Det er ikke så mange bedrifter som er relevante for mitt studie, men på Karrieredagen vil jeg få sjansen til å snakke med de!

Videre gikk mikrofonen til Arne Falbach, Siv Lekven og Leila Diehr fra Astrea.  De arrangerte et ”mock-intervju” med frivillige fra salen, som fikk øve seg på å svare på hva deres sterke og svake sider er. For å forbedrede seg på hva man skal svare på dette spørsmålet anbefaler Lekven å tenke igjennom hvordan andre personer beskriver en selv, hvordan for eksempel personlighetstester beskriver en selv, og hvordan en selv vil beskrive seg ut fra situasjoner en har håndtert godt.

Tilslutt ble det foredrag med Vidar Hansen, tidligere politi, nå mentalist og profesjonell foredragsholder. Hans presentasjon om avslørende kroppsspråk og hvordan man leser mennesker var både underholdende og lærerik. Ifølge Hansen, så avgjør arbeidsgivere allerede fra de første få minuttene de møter en kandidat hvorvidt de liker kandidaten eller ikke. Da gjelder det altså å vite hvordan man gir et fast håndtrykk og hvordan man utstråler selvsikkerhet gjennom holdning, gestikulering og blikk. Under foredraget tok han diverse studenter fra salen opp på scenen der han blant annet gjettet seg fram til et navn som den ene frivillige skulle tenke på, kun ved å lese kroppsspråket hennes. Salen var mektig imponert!

Dagens foredrag kom veldig godt med i forkant av Karrieredagen!

Ved GDK sin slutt, og etter et fantastisk show fra Vidar Hansen, ble det utdelt premier til de som deltok i Springbrettets konkurranser. Disse ble holdt både under arrangementet og på Facebook i forkant! Erlend ( 20) som studerer økonomi og administrasjon var en av de heldige som fikk med seg et Bose headset hjem.
- Arbeidsmarkedet er hardt for studenter, så jeg synes foredragene i dag kom veldig godt med i forkant av Karrieredagen. Det viktigste jeg lærte var kanskje hva jeg skulle gjøre før et intervju, altså å ringe og stille spørsmål for eksempel. Det er lett å tenke at det er litt skummelt å ta kontakt med en ansatt direkte på forhånd, men jeg vil prøve å gjøre det fra nå av!

Karrieredagen går av stabelen den 11. Oktober kl. 10:00 i Grieghallen og varer til 15:00. Under dagen vil det bli mulighet for å vinne billetter til Karriereaften, hvor flere heldige utvalgte får sjansen til å bli bedre kjent med bedriftene over en middag og underholdning. Ser deg på KD16!

Skrevet av Sigrid Indrehus
Foto av Patrick Danielsen Pedersen