Hver måned velger vi i Springbrettet en bedrift i Bergen, som vi blir bedre kjent med for at du skal få et innblikk i hva bedriften jobber med og hvordan de rekrutterer. Denne måneden er det Scandic Hotel Ørnen dere skal bli bedre kjent med.

Fakta:
Bedrift: Scandic Ørnen
Alder på bedrift: Scandic Ørnen nærmer seg 2 år, og åpnet 2. mai 2014
Antall ansatte: Scandic Ørnen har ca. 80 ansatte, totalt i Scandic er det ansatt ca. 13 000
Bedriftens visjon:

Vision: ”A world-class Nordic Hotel Company”
Mission: ”Create a great hotel experience for the many people”
Values: Be caring, be you, be a pro, be bold

Scandic Hotels er nå Nordens ledende hotellkjede med 87 hoteller i Norge og ca. 350 hoteller i Norden. Vi har intervjuet direktør Lise Solheim Haukedal på Scandic Ørnen for å lære mer om hotellet.

Navn:                       Lise Solheim Haukedal
Stilling:                   Direktør på Scandic Ørnen
Ansatt siden:        Ansatt som hotellsjef ved åpning i 2014,
                                    ble direktør etter et halvt år


En hotellkjede for folket
Scandic Hotels startet som Motor Hotels og ble etablert i 1963, siden den gang har hotellkjeden stadig vært under utvikling. I fjor kjøpte Scandic Hotels opp Rica og ble dermed Nordens ledende hotellkjede. Direktør Lise Solheim Haukedal forteller at hotellkjeden gjerne vil være en hotellkjede for folket. Bergen er dermed et godt sted å være da våren er den fineste tiden av året, men også høysesong for hotellet.

”På våren skjer også alt av festspill, konserter, gullruten og turisme i Bergen. Scandic Ørnen er et ”eventhotell”, som tidligere har hatt ”Kygo-fest” og var da for anledningen ”Kygo-hotell”. Vi ønsker å være det hotellet det skjer på her i Bergen. Derfor har vi ofte store etterfester og andre happeninger. Nå ser vi frem til Bergenfest, Gullruten og sykkel-VM i 2017.”

Muligheter i Scandic
Mange tenker fort på resepsjonist, servering eller renhold når de tenker på jobb innenfor hotellnæringen. Lise Solheim Haukedal viser til at det finnes mange uante muligheter innen hotell.

”Det finnes blant annet økonomi-, markedsførings-, HR-, og direktørfunksjoner innen hotell. Det er også egne avdelinger som driver med booking og salg. Det finnes altså mange muligheter innen hotell, og dersom man gjør en god jobb kan man få en fin karriereutvikling. I Scandic har vi også et hovedkontor med markeds- og økonomiavdelinger, hvor vi styrer prisene på rommene.”

For studenter er Scandic en gylden mulighet for å skaffe seg en ekstra inntekt men også en fast jobb når studiene er ferdige. Hotellkjeden har også en egen Business School hvor de sender talenter og ledere som vil utvikle seg videre. Her får man muligheten til å lære mer om lederskap, utvikle lederegenskaper, juss, økonomi, marked, salg og mye annet som kommer godt med når man jobber i Scandic.

 

”Jobb deg oppover”
Direktøren har selv hatt sin karriere innenfor næringen, og har gått på hotellskolen i Stavanger, hvor hun fullførte sin bachelor. Videre studere hun i USA ved Cornell University før hun kom tilbake til Norge.

”Jeg startet som management trainee i Radisson, og har deretter jobbet meg oppover i ulike stillinger. Jeg startet som hotellsjef på Scandic i 2014, og ble direktør etter et halvt år.”

Lise Solheim Haukedal anbefaler å jobbe seg oppover i stillinger, da man får et bedre fotfeste og det er lettere å vite hva som foregår i de ulike avdelingene.

”Jobber du godt og kan vise til gode resultater vil man etter 1-2 år kunne få muligheter til å gå videre om man skulle ønske det. Store kjeder som oss ekspanderer veldig, og har mange hoteller. Dette gir i sin tur nye og flere muligheter for våre ansatte.”

Å ha den rette holdningen og vise at man er sulen nok på stillingen er ofte det som avgjør om man kommer videre til intervjurundene. Er man en sosial person og glad i å jobbe med mennesker oppfordrer Solheim Haukedal alle til å søke.

”Har du den rette holdningen og ønsker en variert arbeidsdag, der du ikke alltid må sitte på kontoret er dette bransjen for deg.”