Hver måned velger vi i Springbrettet ut en bedrift i Bergen, som vi blir bedre kjent med for at du skal få et innblikk i hva bedriften jobber med og hvordan de rekrutterer.

Denne måneden har Springbrettet vært på besøk hos Norges største finanskonsern – bedriften som i 2015 lanserte det som nå er Norges mest populære betalingsapp, og som har klart å få ”å vippse” inn i ordforrådet. Vi besøkte banken som hjelper deg fra A til Å, nemlig DNB. 

DNB-konsernet har over 14 000 ansatte, hvorav 1500 jobber i DNB Solheimsviken. Vi har intervjuet to av disse: studentrådgiver Alexander Weiss Richter og Spons- og markedsansvarlig for Sør- og Vestlandet, Stian Madsen. 

DNB@work: Stian Madsen (til venstre) og Alexander Weiss Reichter (til høyre) viser oss DNB@work-veggen.

DNB@work: Stian Madsen (til venstre) og Alexander Weiss Reichter (til høyre) viser oss DNB@work-veggen.

Visjonen til Norges største bank
DNBs visjon er: Vi skaper verdier gjennom kunsten å møte kunden. Kundene er drivkraften i virksomheten til DNB, og derfor er banken opptatt av å møte kundene i flere kanaler, uansett hvor i livet kunden er. – For å understøtte visjonen har vi valgt de tre verdiene hjelpsom, profesjonell og initiativrik, og disse verdiene jobber vi under hele veien, spesielt vi som er en del av kundesenteret, forteller Weiss Reichter. – Kunsten å møte kunden handler om at alle mennesker er forskjellige og har ulike behov, og derfor er det heller ikke et A4-svar på hvordan man skal møte kunden. At vi hele tiden skal være der for kunden og at han eller hun skal bli sett er utrolig viktig for DNB, forteller han videre.

Alexander Weiss Reichter begynte i DNB i 2013 da konsernet lyste ut faste deltidsstillinger på kundesenteret, og han var en av de heldige som da ble fast ansatt i banken. Etter å ha vært på kundesenteret i to år, ble han i fjor en del av studentrådgiverne. Nå jobber han halvparten av sin tid på kundesenteret, og halvparten av sin tid mot studentmassen med kommunikasjon og omdømmebygging i blant annet sosiale medier. – I tillegg studerer jeg bachelor i økonomi på Høyskolen i Bergen, og skriver bacheloroppgave nå, forteller Weiss Reichter. 

Stian Madsen begynte som aksjemegler i Pareto, men fikk etter to år jobb via en papirannonse i Bergens Tidende, som salgssjef i DNB-konsernet. Deretter gikk han i gradene til å bli salgsdirektør og jobber nå som Spons- og markedsansvarlig for Sør- og Vestlandet. – I tillegg har jeg de siste tre årene tatt en MBA på Handelshøyskolen for å utvikle kompetansen, og har en bachelor og master fra tidligere av, forteller Madsen.

 

Viktigheten av sosiale medier og teknologi
Som studentrådgiver i DNB arbeider Weiss Reichter blant annet med sosiale medier, noe banken har hatt stor suksess med. På Snapchat-kontoen DNBstudent har banken 3000 følgere med hele 10 000 visninger i måneden og på Facebook har DNB over 350 000 følgere. Men det stopper ikke der. DNB har også sin egen mediekanal, DNBfeed, som har 110 000 daglige treff, i tillegg til Silje Sandmæls blogg med 100 000 følgere. 

Det er likevel ikke bare i sosiale medier Norges største bank ligger i front. DNB var først ute i Norden til å bruke DNB@work, et Facebook-internt samhandlingsverktøy for alle bankens ansatte. Også når det gjelder nye betalingsløsninger er DNB frempå. Når vi spør om det skjer noe spennende i banken fremover, får vi et klart svar! – Det gjør det absolutt, og det gøyeste er jo kanskje Vipps, sier Madsen. Vipps ble lansert i mai i fjor og i løpet av fem måneder fikk betalingsappen hele 1 millioner nedlastinger. Sosiale medier og teknologi er blitt en viktig del av bankens hverdag, og dette gjenspeiles også i rekrutteringen av ny kompetanse.  

Hvordan rekrutterer Norges største bank?
– Vi rekrutterer fremdeles tradisjonelt, studenter med bakgrunn fra økonomi og lignende, men vi krever en større grad av digital innsikt og bredere kompetanse blant de vi ansetter nå enn tidligere. Det er for eksempel nye krav til de i Personmarked. Her hvor man møter kunden må de ansatte ha svært god digital kompetanse, forteller Madsen. DNB er opptatt av at de ansatte som jobber tett med kunder har god kompetanse på det digitale slik at de kan hjelpe kundene på best mulig måte. – Ting blir mer digitalt hele veien. Det går fra filialer til nettbank, fra nettbank til mobilbank og fra mobilbank til brettbank. Det skjer hele tiden en utvikling hvor man må klare og omstille seg, og her må vi som sagt være før kundene på alt, forteller Weiss Reichter. – En viktig ressurs for DNB er at vi er endringsfokusert, legger Madsen til.

 

Mange muligheter for studenter
Selv om Norges største bank stiller store krav til fremtidige ansatte har de også flere programmer og jobber rettet mot nettopp studenter. DNB har nemlig både sommerjobber, internships og traineeprogrammer som man kan søke på ut i fra hvor i utdanningsløpet man er. Etter et spennende besøk hos DNB anbefaler vi i Springbrettet derfor alle studenter til å ta en titt på DNBs karrrieresider. I tillegg råder vi alle bergensstudenter til å følge DNBstudent på Snapchat. Her dukker det nemlig stadig opp gode tips og råd for en bedre studentøkonomi, samt konkurranser og kjekke overraskelser.